Zajęcia płatne

Szachy

Łukasz Suchowierski
Zajęcia szachowe prowadzi Akademia Gambit. Koszt zajęć to 30 zł miesięcznie. Celami i zadaniami naszej nauki są:

• wspieranie wszechstronnego rozwoju dziecka
  • poprawa koncentracji, zwiększenie cierpliwości i wytrwałości dziecka bez względu na jego wiek
  • rozwijanie twórczości, intuicji i umiejętności podejmowania decyzji
  • ćwiczenie pamięci oraz umiejętności analitycznego myślenia
  • pozytywny wpływ nauki gry w szachy na przyszłe osiągnięcia szkolne
  • rozwijanie inteligencji wielorakich

Aktualnie nie mamy wolnych miejsc. Możemy zrobić listę rezerwową dla nowych dzieci.

Zajęcia sportowe z akcentem piłki nożnej Kinder Coach
  • To zajęcia sportowe z akcentami piłki nożnej prowadzone przez profesjonalnego trenera wraz z pomocnikiem
  • Zajęcia są kierowane zarówno do chłopców jak i dziewczynek ze względu na dużą różnorodność i wszechstronność zajęć
  • Głównym celem zajęć jest wspieranie przez piłkę nożną wszystkich aspektów fizycznego i psychicznego rozwoju dziecka
  • Zajęcia sportowe to doskonała forma odskoczni od standardowego programu przedszkolnego
  • Każde zajęcia to nowo poznany element w tematyce piłkarskiej i szeroko pojętej kultury fizycznej (umiejętności dryblingu, podawania i kontrolowania piłki)
  • Przy pomocy specjalnie zaprojektowanych piłek i przyrządów w jeszcze bardziej ciekawszy sposób dziecko nabywa wielu zdolności fizycznych jak na przykład koordynacja, równowaga i zręczność
  • Zajęcia prowadzone przez Kinder Coach są zaprojektowane pod kątem rozwijania pozytywnych cech osobowości dziecka przez wspieranie poczucia jego własnej wartości i pewności siebie
  • Każde ćwiczenia mają na celu rozwój zdolności ruchowej, ale skupiają się głównie na dobrej zabawie
  • Zajęcia sportowe są idealnym wprowadzeniem i przygotowaniem naszych dzieci do wejścia w kolejny etap bardzo ważny etap jakim jest szkoła i zachęceniem do dalszego korzystania z lekcji wychowania fizycznego w edukacji szkolnej.

Trener Marcin Strzeliński – urodzony 26 stycznia 1981, absolwent Akademii Wychowania Fizycznego w Gdańsku. Licencjonowany trener UEFA B. Piłkarz, trener, miłośnik i pasjonat sportowy. Wieloletnia kariera sportowa, zawodnik takich klubów jak Jagiellonia Białystok (wychowanek), ŁKS Łomża, Wigry Suwałki, Puszcza Hajnówka, Warmia Grajewo. Doświadczenie trenerskie, trener seniorów III ligowych Puszczy Hajnówka i Warmii Grajewo, jak i grup młodzieżowych we Włókniarzu. Od trzech lat trener do dzieci w wieku przedszkolnym 3 – 6 lat. Założyciel, Prezes i Trener Akademii Piłki Nożnej HATTRICK.

Basen

Dzieci 5- i 6-letnie mają możliwość uczestnictwa w zajęciach nauki pływania, na basenie przy ul. Stromej.

Zumba Kids

Zumba Kids to Zumba Fitness dla dzieci, w unikalny sposób zacierająca granicę pomiędzy fitnessem, a rozrywką i jednocześnie promująca zdrowy styl życia wśród najmłodszych. Zumba Kids, czyli połączenie Zumba Fitness (Salsa, Cumbia, Reggaeton, Hip-Hop oraz innych tańców) i treningu zapewnia dzieciom maksimum zabawy i fitnessu w tym samym czasie. Duży nacisk kładziemy przy tym na pełne bezpieczeństwo uczestników. W trakcie zajęć dzieci uczą się tańca, koordynacji, równowagi oraz rozwijają swoją kreatywność, dyscyplinę i pamięć. Zabawa jest także okazją do przyswojenia sobie zasad wzajemnego szacunku, pracy zespołowej, odpowiedzialności czy zaufania. Jak pokazują badania, taka kombinacja efektywnie pobudza pracę mózgu, korzystnie wpływając na rozwój intelektualny najmłodszych. Zajęcia są prowadzone przez Mobilną Szkołę Tańca “Paaro”.