Akcje charytatywne

W naszym przedszkolu organizowana jest zbiórka potrzebnych rzeczy dla jednej białostockiej rodziny w ramach akcji “Szlachetna Paczka”. Rodzinę reprezentują: pan Adam i pani Małgorzata, czteroletni Kacper, dwuletnia Julka oraz przyszłe dzieciątko – dziewczynka. Do najważniejszych ich potrzeb należy: żywność, artykuły higieniczne oraz wyprawka dla niemowlaka (zwłaszcza akcesoria pielęgnacyjne). Szczegóły (opis rodziny oraz jej potrzeby) znajdują się na tablicy ogłoszeń. Z góry dziękujemy za okazane serce i wsparcie.
“Szlachetna Paczka” pomaga jedynie tym, których bieda jest niezawiniona. Dokładnie sprawdzamy potrzebujących, by pomagać tylko tym, którzy walczą o to, aby wyjść z biedy. To unikatowy w skali światowej system, w którym wciąż konkretny człowiek pomaga konkretnemu człowiekowi. Łączymy ze sobą rodziny w potrzebie, wolontariuszy i darczyńców. Paczka to siła spotkania. To prawdziwe święta dla nich wszystkich. Zachęcamy do pomocy.

Drodzy Rodzice!
Zwracamy się z uprzejmą prośbą o włączenie się do akcji pt. “I Ty możesz zostać Świętym Mikołajem”. Celem tak szlachetnego przedsięwzięcia jest pomoc materialna wychowankom z Domu Dziecka nr 2 w Białymstoku. Najbardziej potrzebne są środki higieniczne i kosmetyki dla dzieci i młodzieży (mydełka, szampony, dezodoranty, chusteczki nawilżające, oliwki, pałeczki higieniczne, pampersy itp …).
Razem możemy dać szczęście potrzebującym dzieciom. Akcja trwa od 4.XII.2017 do 22.XII.2017. Prosimy o wszelkie wsparcie. Z góry serdecznie dziękujemy.

Serdecznie dziękujemy dzieciom i Rodzicom z grupy III “Biedronki” za zaangażowanie w zbiórkę karmy dla piesków ze schroniska. Dzięki Waszym dobrym sercom udało się nam zebrać 35 kg karmy. Poprzez tą akcję chcieliśmy również uwrażliwiać nasze dzieci na potrzeby innych, uczyć empatii i pokazać, że wspólnie możemy zdziałać więcej. Dziękujemy! Wychowawczynie “Biedronek”